Cellier de Marrenon Excellence d´Amedeé rosé

Víno má světlou starorůžovou barvu s četnými měděnými odlesky a střední viskozitu. Aroma je středně intenzivní, připomíná provensálské bylinky "Buquette garni", mořskou sůl, třešně a lesní jahody. Chuť je svěží, lehká, se znatelnými ovocnými tóny, které připomínají třešně a červený rybíz s příjemnou minerální slaností. Středně dlouhý svěží závěr.

Servírujte


6-8°C

Doporučujeme podávat s bagetou a s olivovou tapenádou.

Podrobné informace

Země původu
Francie
Zbytkový cukr
Suché
Druh vína
Růžové
Vinařství
Cellier de Marrenon
Odrůdová skladba
Grenache
Jakostní zatřídění
AOP
Podoblast
Luberon
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany
Objem
0,75 l
Plněno v
l´union des vignerons des Luberon, La Tour d´Aigues Francie
Procento alkoholu
13 %
Oblast
Cote du Rhone
Ročník
2015
Odrůda
Grenache
  • Nad 1800 Kč zdarma
  • Doručení do druhého dne
  • Poradíme s výběrem

Další podobná vína

VINO CIBULKA Pinot Gris Bio

  • Bílé
  • Suché
  • 2016
  • Pozdní sběr

229,-

Novinka

VINO CIBULKA Hibernal Bio

  • Bílé
  • Suché
  • 2016
  • Kabinetní víno

189,-

Novinka

Vinařství Neoklas Šardice a.s. SUR LIE Ryzlink Vlašský

  • Bílé
  • Suché
  • 2015
  • Pozdní sběr

249,-

Novinka

Vinařství Neoklas Šardice a.s. SUR LIE Rulandské Šedé

  • Bílé
  • Suché
  • 2015
  • Pozdní sběr

249,-

Novinka

Mohlo by vás zajímat

Soutěžte s námi a Dermacolem o pánskou kosmetiku

Už podruhé můžete toto léto soutěžit o skvělý balíček kosmetiky Dermacol.
Tentokrát jsme pro Vás připravili kosmetiku výhradně pro muže a lahev červeného vína Pagos del Rey Bajoz Tinto Roble.

Vinařská turistika: Pojeďte s námi na Slovácko

Představujeme Vám nový seriál Vinařská turistika, který pro Vás připravuje odbornice na víno a blogerka Jana Slabá. V jeho prvním díle si přečtěte, jaké to je cestovat Slováckem. Tedy krajem, kde má každá obec své vinné sklepy, vinice a samozřejmě skvělé víno.

K jakému vínu se hodí recept od My Cooking Diary?

Pojďte si v létě dopřát lehčí oběd či večeři a inspirujte se skvělým receptem od autorky blogu My Cooking Diary. Její tilápie v pečícím papíru s pestem a k tomu brambory pečené v troubě oceníte také pro jejich rychlou přípravu. Když si k nim navíc otevřete některé z vín, která doporučuje naše sommelierka, budete v sedmém nebi.