Párujte víno s receptem Mycookingdiary

I když by se mohlo zdát, že zrovna k rybě se hodí jakékoli víno, budete překvapeni, jaký rozdíl vykouzlí správný výběr. Naše sommelierka Vám doporučuje dvě bílá a jedno červené víno, jejichž chuť oceníte nejen v kombinaci se skvělou tilápií podle My Cooking Diary. Ať už zvolíte kterékoli z vín doporučených naší sommelierkou, z vybrané kombinace budete nadšení.

Trávníček & Kořínek
Tramín červený jakostní
Quinta Romaneira
Douro Rouge
Belliccia
Trebbiano d´Abruzzo DOC bio
Zlatavou barvu s narůžovělými odlesky a dobrou viskozitou zvýrazňuje intenzivní vůně kořenitého charakteru. Ucítíte zralé tropické ovoce, liči a růžový olej. Kořenitost se projevuje i v chuti, stejně tak ovocná linka připomínající liči. Delší svěží závěr.  Víno charakterizuje tmavší granátová barva s nižší hloubkou, zato krásně nafialovělým okrajem. Středně vyšší viskozita, aroma jemné po sladkém koření a svatojánském chlebu. Chuť velmi harmonická, ucítíte v ní třešňový kompot a jemnou hořkosladkou kořenitost. Další lehce ovocné víno se světle zlatavou barvou, mosaznými odlesky a velmi dobrou viskozitou. Jemná ovocitá vůně připomíná citrusy a bílé broskve. Harmonická chuť je svěží, delikátní, opět s nádechem citrusů a bílého čaje. Středně dlouhý závěr.

Ke zmíněným vínům vyzkoušejte tilápie s pestem a brambory pečené v troubě. Příprava dvou porcí Vám zabere necelých 45 minut.

Ingredience na rybu

Ingredience na brambory

2 porce tilápie
2 velké hrsti čerstvého koriandru
2 velké hrsti čerstvé hladkolisté petrželky
2 velké hrsti čerstvé bazalky
2 lžíce olivového oleje
1 střední stroužek česneku
čerstvé chilli podle chuti a pálivosti
pár kapek limetové šťávy
sůl

  • 10 malých brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst nasekané petřželky
  • hrst nasekaného chilli
  • sůl

Postup
Ze všeho nejdřív si rozehřejme troubu na 180 stupňů. Pak si omyjeme a osušíme rybu a omyjeme a rozkrájíme brambory na poloviny. Brambory dáme do misky, přidáme olej, sůl, promícháme a dáme na plech s pečícím papírem. Brambory dávám vždy na jednu polovinu plechu a na druhou polovinu pak umístím rybu. Brambory dáme péct hned, pečou se déle (cca 30 minut)a mezitím si připravíme pesto na rybu. Do mixéru vložíme čerstvé bylinky, česnek, chilli, olej, sůl a rozmixujeme na pesto. Ochutnáme a případně dochutíme solí. Ryby pak pořádně obalíme v pestu z obou stran a umístíme doprostřed pečícího papíru. Z těch pak uděláme balíčky (měšce) a zavážeme je provázkem tak, aby byla ryba v papíru pořádně uzavřena. Díky tomu se bude dělat vlastně v páře. 

Připravené balíčky přidáme do trouby na plech vedle brambor a pečeme 15–20 minut, podle velikosti ryby. Brambory pečeme dozlatova. Hotové brambory pak promícháme ještě s nasekanou petrželkou a chilli, případně lehce dosolíme a podáváme.

 

Vína exkluzivně u nás

Jean Geiler Pinot Gris

  • Bílé
  • Polosuché
  • 2015

249,-

Exkluzivně u nás Novinka

De Grendel Pinot Noir Op Die Berg

  • Červené
  • Suché
  • 2014
  • Wine of origin

499,-

Exkluzivně u nás Novinka

Vinselekt Michlovský Rulandské modré

  • Červené
  • Suché
  • 2015
  • Pozdní sběr

159,-

Exkluzivně u nás České víno

Chateau de Marze Bordeaux Supérieur ASC

  • Červené
  • Suché
  • 2014
  • ASC

219,-

Exkluzivně u nás