Vinařství Naturvini

Patrik Staško pochází z rodu vinařů na východě Slovenska a je už IV. generací profesionálně se zabývající výrobou vína. V roce 2010 založil vinařství NATURVINI v Bavorech pod úpatí Pálavských vrchů. Od začátku bylo jasné, jakou cestou se vydá.

Ve vinařství vznikají naturalistická vína vyráběná s pokorou k přírodě. Jsou dobrá, technologicky čistá a nekomplikovaná. „Naším cílem je, aby každá vinařská poloha a odrůda na ní pěstovaná vyjadřovala, náš osobní postoj k životu, tak osobitost, kterou nám jižní Morava a obzvlášť Pálava nabízí“.

Jak víno v Naturvini vyrábějí?

Každý hrozen ručně seberou. Každá odrůda a šarže má poté svou individuální výrobu. Pomocí technologicky vyspělých zařízení co nejšetrněji promění šťávu ve víno. Se snahou dát hroznům jen to, co potřebují, aby se stvořilo originální víno vyjadřující vinohrad, ročník a úsilí, se kterým bylo vyrobeno. Z jednoho vinného keře se tak urodí vždy jedna láhev.

Jaká vína si můžete vychutnat?

Nejteplejší a nejsušší oblast naší země ve spojení s těžkými a jílovitými půdami dává vínům ono „pálavské“ specifikum vůní a chutí. V současnosti ve vinařství sklízí hrozny z 5 hektarů vlastních vinic. Nejčastěji Pálavu, Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský a Rulandské šedé. Do všech prací se zapojuje celá rodina, která tak zná každý řádek na vinicích.

Ochutnejte láhev vína, ve které je cítit Pálava, nadšení a poctivost. Taková jsou všechna vína od Naturvini.