Prosecco koktejly, jak je neznáte, Recepty - Vinotéka Globus

Rossini & Bellini 

Vděčná kombinace vychlazeného Prosecca a ovocného pyré nebo velmi kvalitního 100% džusu nezklame nikdy. Je škoda, že se u nás podobné koktejly moc nemíchají. Vy ale můžete využát sezónní ovoce a koktejl připravit z broskvového (Bellini) nebo jahodového (Rossini) pyré.

  • 10 cl Prosecca
  • 5 cl ovocného pyré (jahody nebo broskve)
  • 1 plátek vybraného ovoce

Ovocné pyré nalijte do sklenky na bílé víno nebo šampaňské, přidejte Prosecco a lehce promíchejte. Podávejte ozdobené plátkem ovoce.

 

Mimosa

Znáte v Americe tolik oblíbenou Mimosu? Údajně ji poprvé servírovali ve 20. letech minulého století v hotelu Ritz v Paříži. Patří mezi lehké drinky, které se těší oblibě na svatbách a oslavách. Nejen proto, že příprava tohoto koktejlu zabere pár minut a jeho chuť se opravdu hodí k prosluněné zahradní party. 

  • 10 cl Prosecca
  • 10 cl pomerančového džusu
  • 1 plátek pomeranče

Do užší sklenky určené na šampaňské nalijte předepsaný díl sektu, pomerančového džusu a ozdobte plátkem pomeranče. Pozor: Tento drink netřepat ani nemíchat! 

Tip sommelierky: Vyzkoušejte také verzi Absolut Mimosa - do skleničky nejprve nalijte 3 cl vodky, poté až prosecco a pomerančový džus. 

 

Giardino aneb Prosecco Mojito 

Do třetice pro Vás naše sommelierka vybrala koktejl, který dokonale osvěží. Giardino není tolik známý, ale jako lehčí variantu známého mojita si ho jistě oblíbíte hned po prvním ochutnání. Nelekejte se množství, tento koktejl totiž opravdu připravte rovnou do džbánku.

  • 50 cl Prosecca
  • 2 limetky
  • 1 hrst mátových lístků
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 10 plátků salátové okurky
  • Led

Šťávu z limetek rozmíchejte ve džbánku s cukrem, přidejte nasekané lístky máty, plátky okury a led. Zalijte Proseccem, promíchejte a podávejte rovnou z chladničky.

Zdroj fotografie: Domesticate.me

Vína exkluzivně u nás