Vybraná vína a recepty vhodné ke grilování

Zkuste letos na grilu připravit něco nového a nebojte se experimentovat! Co třeba krevety s chilli a citronem nebo grilovaný ananas? Připravili jsme pro vás recepty, které stojí za to vyzkoušet. Spojením přichystaných pokrmů s doporučenými víny povýšíte posezení u grilu na skutečný kulinářský zážitek!

Rychlé tygří krevety s chilli a citronem

Suroviny

300 g neloupaných krevet vel. 30/40

2 lžíce citrónové šťávy

2 lžíce medu

1 lžíce nastrouhaného zázvoru

1 stroužek česneku

2 lžičky mletého koriandru

1 lžíce kvalitní sójové omáčky

1 lžička chilli papriček (kvalitní, sušené)

Smícháme všechny ingredience a obalíme ve směsi krevety. Doporučujeme volit syrové, neloupané. Necháme ve směsi marinovat 30 minut a poté grilujeme 3 minuty z každé strany, aby krevety zrůžověly a získaly matný nádech, zejména pak jejich skořápka. K závěru grilování krevety přikryjte a polijte šťávou.

Krevety je vhodné spárovat s těmito víny:

 

Cantine Pellegrino
Centare Nero d´avola
Jean Geiler
Gewürztraminer Grand Cru

 

Grilovaný ananas

Suroviny

Ananas

1 lžička skořice

200 g hnědého cukru

300 ml kokosového mléka

Nakrájená kolečka ananasu (po vyjmutí prostřední dřevnaté části) celá smočíme v kokosovém mléce a poté obalíme ve směsi z cukru a skořice. Kolečka následně grilujeme cca 5 minut, aby cukr zkaramelizoval.

Ke grilovanému ananasu naše sommelierka doporučuje tato vína:

Pagos del Rey
Bajoz Malvasia
Louis Eschenauer
Sauternes AOP

Vína exkluzivně u nás