Vybraná vína a recepty vhodné ke grilování

Taky milujete teplé počasí, sluneční paprsky a všechno, co k pravému létu patří? Třeba společné grilování. Pokud ano, máme pro vás dva recepty na grilované pokrmy a k nim hodící se výborná vína z naší vinotéky. 

Vepřová panenka na víně s rozmarýnem

Suroviny

1 ks vepřové panenky

200 ml červeného vína (ideálně Syrah či Malbec)

2 lžíce citronové šťávy

2 lžíce vinného červeného octa

3 stroužky česneku

Olivový olej

Rozmarýn – několik snítek

Maso očistíme, odblaníme, neoplachujeme. Nakrájené cca 3cm špalíčky prošpikujeme rozmarýnem (či přivážeme provázkem) a necháme marinovat aspoň 1 hodinu ve směsi z ostatních ingrediencí.

Ke grilované panence doporučujeme tato vybraná vína.

Condado
de Oriza Crianza

Martenot
Mercurey

 

 

Královská pražma na tymiánu

Suroviny

1 snítka šalvěje

2 snítky tymiánu

Citronová kůra z jednoho citronu

4 lžíce olivového oleje

Sůl a pepř dle chuti

Rybu omyjeme a necháme trochu oschnout, osolíme a poté na každé straně 3x příčně nakrojíme. Bylinky najemno rozemneme a smícháme s olejem. Touto směsí rybu potřeme zevnitř i zvenku a do zářezů vložíme snítky celých bylinek. Necháme v chladu aspoň hodinu uležet a poté grilujeme z každé strany 10 minut.

Ke grilované pražmě královské párujeme následující znamenitá vína.

 

Sauvignon
Blanc Fosilni Breg

Riesling
Feinherb Kabinett

 

 

Vína exkluzivně u nás

De Grendel Pinot Noir Op Die Berg

  • Červené
  • Suché
  • 2014
  • Wine of origin

499,-

Exkluzivně u nás Novinka

Heinz Nikolai Riesling classic

  • Bílé
  • Suché
  • 2014

175,-

Exkluzivně u nás

Château Mezain Bordeaux Blanc

  • Bílé
  • Suché
  • 2016

139,-

Exkluzivně u nás