Ochutnejte Frankovku a recept Vinařského fondu na Roastbeef na víně, Recepty - Vinotéka Globus

 

Vyzkoušejte roastbeef s fazolkami na slanině. Nechte se unést spojením šťavnaté chuti pečeného roastbeefu se zelenými fazolkami a omáčkou, kterou v jedinečný kulinářský zážitek příjemně rozehraje sklenka naší Frankovky.

Recept na roastbeef

  • 1 kg hovězí roštěné
  • 1 menší cuketa
  • 6 žampionů
  • 2 feferonky
  • 4 jarní cibulky
  • dle chuti plátky zázvoru
  • dle chuti sójová omáčka
  • dle chuti plnotučná hořčice
  • dle chuti gurmánská hořčice
  • barevný pepř, sůl
  • snítka šalvěje, rozmarýn
  • olivový olej
  • 2 dl červeného vína

Hovězí roštěnou pečlivě odblaníme a očistíme. Maso zformujeme a svážeme provázkem do válečku.
Svázané maso potřeme hořčicí smíchanou se solí a posypeme rozdrceným barevným pepřem, obložíme maso rozpůlenými feferonkami, jarní cibulkou, zázvorem a přidáme snítky šalvěje a rozmarýnu. Nakonec obložíme zbytkem zeleniny a vše zalijeme olejem a vínem.
Marinujeme minimálně hodinu, ideálně však přes noc na chladném místě.
Maso pečeme v předehřáté troubě při teplotě 90 °C cca 90 minut. Po upečení necháme 3 minuty vychladnout a poté ještě zabalíme na 10 minut do alobalu, aby si maso odpočinulo.

Tip: Máte-li gastro teploměr, u konce pečení ověřte, aby měl střed masa 60-65 °C.

   

Recept na fazolky

  • 400 g mladých fazolek
  • 100 g anglické slaniny
  • 2-3 šalotky
  • dle chuti bílé víno

Slaninu orestujeme a přidáme najemno krájenou šalotku. Zprudka orestujeme a přisypeme očištěné zelené mladé fazolky.
Restujeme do změknutí, zastříkneme bílým vínem a dochutíme bílým pepřem a solí.

 

Zámecké vinařství Bzenec
Frankovka Herbarium Moravicum
Víno Blatel
Frankovka jakostní
Spielberg
Frankovka pozdní sběr
Zámecké vinařství Bzenec
Frankovka 1508 Collection pozdní sběr

Vína exkluzivně u nás