Davinus Ryzlink vlašský pozdní sběr

České víno

Víno má světlejší zlatavou barvu s mladistvými stříbrnými odlesky a vyšší viskozitu. Aroma vína je intenzivnější a vrstevnaté, najdeme zde tóny sušených plátků jablek, limetky, máslové hrušky nebo sušeného lučního kvítí. Chuť je středně plná, harmonická s atraktivními tóny pomeranče, žlutých třešní a minerálním projevem terroir. Delší elegantní závěr s oříšky v dochuti.

Servírujte


7-9

Tuňák, marinovaný v zázvoru s houbovými závitky.

Podrobné informace

Země původu
Česká republika
Zbytkový cukr
Suché
Druh vína
Bílé
Vinařství
Davinus
Odrůdová skladba
Ryzlink Vlašský (Welschriesling)
Jakostní zatřídění
Pozdní sběr
Trať
Liščí vrch
Podoblast
Mikulovská
Obec
Březí
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany
Objem
0,75 l
Plněno v
Zámecké vinařství Bzenec, s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec
Procento alkoholu
12,5 %
Oblast
Morava
Ročník
2016
Odrůda
Ryzlink Vlašský (Welschriesling)
  • Nad 1800 Kč zdarma
  • Doručení do druhého dne
  • Poradíme s výběrem

Další podobná vína

VINO CIBULKA Pinot Gris Bio

  • Bílé
  • Suché
  • 2016
  • Pozdní sběr

229,-

Novinka

VINO CIBULKA Hibernal Bio

  • Bílé
  • Suché
  • 2016
  • Kabinetní víno

189,-

Novinka

VINO CIBULKA Tramín Červený Bio

  • Bílé
  • Polosuché
  • 2016
  • Pozdní sběr

219,-

Novinka

Vinařství Neoklas Šardice a.s. SUR LIE Sauvignon

  • Bílé
  • Polosuché
  • 2015
  • Výběr z hroznů

249,-

Novinka

Mohlo by vás zajímat

Soutěžte s námi a Dermacolem o pánskou kosmetiku

Už podruhé můžete toto léto soutěžit o skvělý balíček kosmetiky Dermacol.
Tentokrát jsme pro Vás připravili kosmetiku výhradně pro muže a lahev červeného vína Pagos del Rey Bajoz Tinto Roble.

Vinařská turistika: Pojeďte s námi na Slovácko

Představujeme Vám nový seriál Vinařská turistika, který pro Vás připravuje odbornice na víno a blogerka Jana Slabá. V jeho prvním díle si přečtěte, jaké to je cestovat Slováckem. Tedy krajem, kde má každá obec své vinné sklepy, vinice a samozřejmě skvělé víno.

K jakému vínu se hodí recept od My Cooking Diary?

Pojďte si v létě dopřát lehčí oběd či večeři a inspirujte se skvělým receptem od autorky blogu My Cooking Diary. Její tilápie v pečícím papíru s pestem a k tomu brambory pečené v troubě oceníte také pro jejich rychlou přípravu. Když si k nim navíc otevřete některé z vín, která doporučuje naše sommelierka, budete v sedmém nebi.