Tomatová polévka s kapkou vína

Tomatová polévkaNa polévku potřebujeme krájená rajčata v plechovce, navíc můžeme přidat i několik čerstvých rajčat, smetanu na vaření, sýr ricottu a parmazán, mrkev, celer, sůl a pepř, cibuli, čerstvou bazalku a bílé suché víno. Volba padla na bílé víno Castello Banfi - Le Rime Pinot Grigio .

Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou následně dozlatova opečeme. Následně přidáme rajčata v plechovce, nastrouhanou mrkev s celerem a chvilku povaříme.

Po chvilce vaření přilijeme malé množství vína a necháme 15 minut vařit, dokud se víno částečně nevypaří. Přidáme sýr ricottu, nasekanou čerstvou bazalku, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou na vaření a ještě chvíli povaříme, než smetana nezhoustne.

Nakonec celou směs rozmixujeme (v případě, že bude polévka moc hustá, neuškodí přilít trochu vody). Podáváme posypané parmazánem a ozdobené lístky čerstvé bazalky (a pro mlsouny i se sklenkou vína).

Více o blogerce Nikole a jejím blogu Talk to my moustache najdete zde.

Vína exkluzivně u nás

Cave St. Pierre Dole du Valais AOC

  • Červené
  • Suché
  • 2015

259,-

Exkluzivně u nás

De Grendel Pinot Noir Op Die Berg

  • Červené
  • Suché
  • 2014
  • Wine of origin

499,-

Exkluzivně u nás Novinka

Sette Cascine Barolo DOCG

  • Červené
  • Suché
  • 2010
  • DOCG

349,-

Exkluzivně u nás